• Image
 • Image

Acryl- en/of Gelnagels

Wat is acryl en hoe word het gestileerd?

Acryl is een poeder - liquid systeem en hard uit door de blootstelling aan de lucht. Dit bestaat uit 95 % acrylaten. Het materiaal is iets stugger dan gel, maar d.m.v. regelmatig cuticle oil te gebruiken, kan het product flexibel blijven.

Met een speciaal penseel neem je de vloeistof op en meng je het met het speciale acryl poeders. Hierdoor ontstaat een acryl bolletje. Het bolletje brengen we rechtstreeks op de natuurlijke nagels. Op zo’n manier maak je de perfecte kunstnagels voor een versteviging of een verlenging van de natuurlijke nagels.

Acryl is ademend en is absoluut niet schadelijk voor de natuurlijke nagels.

Om infecties en schimmels te voorkomen zullen eerst de handen gedesinfecteerd worden. Daarna worden de nagelriemen voorzichtig los gemaakt. De klant kan haar nagels laten verlengen of niet. Wanneer het nagelbed te kort is, dan heeft u de mogelijkheid om het nagelbed te laten verlengen. Hierna worden de nagels schoon en vetvrij gemaakt, voordat het kunstproduct wordt aangebracht. 

Wat is gel en hoe word het gestileerd?

Gel is een vloeibaar systeem en wordt net zoals bij acryl gebruikt om een kunstnagel te maken. Om gel uit te laten harden hebben we een UV-lamp nodig. Gel bestaat uit 89% acrylaten en is tevens flexibeler dan acryl. 

Gel nagels worden vaak in de Reverse Techniek gemaakt. Na het maken van het nagelbed, wordt de french tegen het roze gestileerd. Nadat de gehele nagel de volledige uithardingstijd heeft gehad, word de kunstnagel afgewerkt en geseald met een UV gel clear gelsealer. 

Is acryl of gel goed voor mijn natuurlijke nagels?

Helaas bestaat er hier veel onduidelijkheid over. Zowel acryl als gel zijn niet schadelijk voor de natuurlijke nagels. 

Wanneer men, volgens de voorschriften van de fabrikant, acryl of gel op de juiste manier gebruiken, zal beide producten ook goed op de natuurlijke nagels hechten.

Het komt “helaas” vaak voor, dat de klanten hun nagels zelf eraf trekken, als ze deze niet meer willen. Wat zij dan niet beseffen, is dat zij zelf de bovenste laag van de nagelplaat beschadigen. Het duurt dan maanden, voordat je weer ''gezonde'' nagels hebt.

In ons salon wordt er dan van te voren geadviseerd, dat wanneer de klant tijdelijk geen kunstnagels meer willen, het verstandiger is, dat zij dit op een professionele manier af laten halen. Kans op beschadigingen worden hierdoor verkleind.

Wist je dat natuurlijke nagels?

 • Van je vingers 2 keer zo snel groeien als je teennagels.

 • Tijdens de zwangerschap groeien nagels sneller.

 • Nagels van de dominante hand groeien sneller.

 • Zomers groeien nagels harder dan in de winter. • Bij nagelbijters groeien nagels veel sneller.

 • Hoe langer de vinger, hoe sneller de nagel groeit.

 • In een warm klimaat groeien de nagels ook sneller.

 • Indien men de griep heeft, groeit een nagel 20% sneller.

 • Dat de groeisnelheid vanaf het 20ste levensjaar afneemt.

 • De pinknagel en duimnagel groeien het langzaamst.