• Image
  • Image

Nagelbedverlenging & Pinchen

Het roze gedeelte op een nagel word het "Nagelbed" genoemd.

Bij mensen met een kort nagelbed, nagelbijters of iemand met een lichte nagelbed kleur van nature e.d. maken we een nagelbedverlenging m.b.v. een Cover Pink.

Met de Cover Pink worden alle oneffenheden verborgen, het nagelbed wordt optisch verlengd, zodat ze er geheel natuurlijk uit zien. We werken dan in de Reverse Techniek. Hierna word de nagel naar wens gestileerd.

Om de kunstnagel een extra C-Curve te geven, word de nagel gepincht. De nagel krijgt hierdoor niet alleen extra stevigheid, maar ook de vorm komt ten goede. De belangrijkste reden voor het pinchen van een nagel is, de duurzaamheid en stevigheid.  Om een kunstnagel te kunnen pinchen gebruiken we een speciale Pinch Tweezer, pinch stokken en eventueel een pinch klem.

Nagelbedverlenging en Pinchen kunnen zowel voor salon nagels als voor wedstrijd nagels worden toegepast. Bij salon nagels is het voldoende om 25 % tot 35 % te pinchen. Bij wedstrijdnagels worden de kunstnagels vanaf 40 % en meer gepincht.

Wanneer je deze techniek wilt gebruiken, is het wel zeer belangrijk om voldoende kennis en ervaring te hebben, zodat je je klanten geen pijn doet. Het is verstandig om hiervoor een goede training te volgen.